Packa inför pimplingen

Det är pimplingstider för fiskeälskare. Dags att ge sig ut på vattnet och isfiska efter de stora jättarna. Och ni som älskar fiske behöver inte bli tillsagd vad ni ska ta med för spö eller vad du ska agna med. Istället tänkte vi skriva ihop en liten lista med packningen utanför fiskeprylarna. Vad behöver du ta med för att få en härlig utflykt och övernattning? 

Vinterrustat tält

Du behöver ett tält som är gjort för minusgrader. Om du redan har ett tält hemma kan du söka på modellens namn för att se vilka grader den klarar av. Ett vintertält borde alltid ha ett förtält där du kan förvara dina väska samt har en skyddad plats att koka kaffe och lite mat om vädret blir dåligt.

Friluftskök

Ett gammalt spritkök tar stor plats medan moderna varianter hos Cyberphoto är små och smidiga. Med innovationer finns spritkök som får plats i den tillhörande 1-literskastrullen och därmed är enkel att packa ihop och få plats med i ryggsäcken. Alternativt om du inte ska bära packningen långt kan du ta med en hopfällbar eldstad för att grilla fisken du drar upp.

Säkerhet

Veteraner på isfiske är ofta bättre på säkerhet än nybörjare. De har varit med om mycket och vet hur farligt det kan vara på den frusna sjön. Du ska alltid ha flytväst när du är på sjön och du borde ha isdubbar runt halsen eller fäst i bältet. Det är också ditt ansvar att undersöka tjockleken på isen, var säker på att isen orkar hålla dig! Minsta tjocklek för att gå på isen är 10 centimeter.