Att ta hand om din utrustning

När det kommer till att fiska så är det viktigt att ha rätt utrustning för att fånga fisken, men det är lika viktigt att ta hand om dina verktyg. Att ta hand om din utrustning och hålla den i gott skick hjälper dig att fånga fler fiskar, och sparar pengar på lång sikt genom att minska behovet av att köpa nya prylar. Här är några tips på hur du kan ta hand om din utrustning.

Rengör din utrustning

Efter varje fisketur, se till att rengöra dina redskap. Detta inkluderar att tvätta dina fiskespön, rullar och linor med rent vatten och torka av dem med en trasa. Se till att inte lämna dina spön i direkt solljus eller i höga temperaturer då detta kan skada dem.

Smörj dina rullar

Det är viktigt att smörja dina rullar för att se till att de fungerar som de ska och för att förlänga deras livslängd. Använd en olja som är speciellt utformad för fiskerullar och applicera den på dina rullar före varje fisketur.

Förvara ditt fiskeutrustning på rätt sätt

Se till att förvara dina fiskeredskap på en torr och sval plats. Att förvara dina spön i höga temperaturer eller i direkt solljus kan skada dem och förkorta deras livslängd.

Byt ut slitna delar

Om du märker att någon del av din utrustning är slitna eller skadade, byt ut dem så snabbt som möjligt. Detta inkluderar att byta ut krokar, linor och övriga delar som är utslitna.

Ta hand om din fiskelinor

Efter varje fisketur, se till att tvätta och torka av dina fiskelinor. Om du har flugfiske-linor, se till att behandla dem med silikonförstärkare för att hålla dem i gott skick.

Genom att ta hand om din utrustning kan du förlänga livslängden på dina redskap och se till att de fungerar som de ska under dina fisketurer. Det är ett enkelt sätt att spara pengar och tid, samt förbättra dina chanser att fånga fler fiskar.