Fiske som intresse

Många av oss gillar att ta en sväng ut i skogen till närmaste sjö med sitt fiskespö, en kaffetermos och något gott nedpackat i ryggsäcken. Det är rogivande samtidigt som det ger lite spänning när det nappar och man får dra upp storfångsten. 

Det är viktigt när man ger sig ut att man har bra utrustning. Se till att din fiskelina är ny för året, beroende på vilken modell av lina du har, så den håller för fisken. Lite retligt när man äntligen får hugg på det där nappet och tappar både lina, flöte eller drag när man ska dra upp storfisken. Har man råkat ut för det en gång så gör man inte om det. Se till så att du har rätt bete i de fiskevatten som du rör dig i, vilka fiskar finns där och vad äter de? Ska du ha spinnare, jig eller skeddrag?

Kanske trivs du bäst med att meta och hålla koll på brasan samtidigt som du har flötet ute i vattnet. Allt för att säkerställa en så god fiskelycka som möjligt. Det bästa med att vara fiskeintresserad är att det är ett intresse som fungerar både vinter och sommartid. Det finns lika många olika tekniker inom vinterfiske som sommarfisket och hela tiden nya saker att lära om hur man fångar de olika arterna.