En härlig fiskeresa

Nu under sommaren är den perfekta tiden att åka ut på en lång fiskeresa. Man kan koppla av, njuta av vädret, dra upp några stora fiskar och ha underbara middagar under öppen himmel. 

Vi ska inte gå in på vad man ska packa med i fiskeväskan. För det första är en fiskare alltid redo och har en färdigpackad väska i garaget eller i bilen. För det andra är det svårt att berätta vad man borde ta med när en fiskresa aldrig är den andra lik. Allting beror på: väder, land, sjö, hav, fiskar, erfarenhet och mycket mer. Det vi kan prata om är tillbehören som man borde ta med för att ha en skön vistelse i naturen.

Som fiskare ska man alltid vara nära vattnet och naturen, inte stänga in sig själv i ett hotell några kilometer bort. Om man har möjlighet får man så klart lite extra lyx med en hyrd stuga eller husvagn. Tänk på att husvagnar får inte parkeras överallt och att stugor blir snabbt uppbokade under sommaren, så kolla upp detta i god tid.

Man kan boka stugor över hela landet direkt över nätet. Ett annat alternativ är att skaffa sig ett bra tält där man får plats med sovsäck och all sin packning. Ska man vara borta i flera dagar vill man ha ett lite rymligare tält. Sedan ska man ha med spritkök och matvaror.

Det kanske är dags att införskaffa en sån här liten låda så man kan äta perfekt rökt fisk för att fira dagens fångst. Därefter behöver man också packa med kläder för alla väder, för man kan aldrig räkna med väderprognoserna.