Fiske och jakt en skön kombination

Det har pågått jakt i vårt avlånga land under hösten och kanske det är något man gärna kombinerar med ett stort fiskeintresse. Det är ju fråga om lite olika fångst och på hur man fångar djuren. Det gäller att man har en bra utrustning oavsett om man fiskar eller jagar med vapen.

För att fiska så behöve man ingen licens men dock fiskekort om vattnet där man ska fiska kräver detta. För att få jaga så måste man uppnått en viss ålder och ta en jägarexamen med innehållande vapenlicens. Du kan få vara med och jaga storvilt det året man fyller 16 och när man fullt 18 så får man jaga utan uppsikt, dock så ska vapenlicens och jägarexamen vara i sin ordning.

Se till så att du har den utrustning som krävs förutom vapen. Lika viktigt som spöet är för fiskaren så är bössan för jägaren. Utan den ingen fångst. När det inte är jakt så gäller det att träna sitt skytte så man vet att man kan hantera det vapen man har. Det kanske inte behöver skjutas varje hel men ju närmare jakten det kommer så behöver man pusta kikarsiktet och ge sig själv några timmar på skjutbanan. Vi hoppas du får en lyckad jakt när det väl bär av. Om det inte pågår jakt så kanske det är fisket som gäller just nu. Där säger vi skitfiske och hoppas ni får den fisk som ni vill ha.