Bra att ha under fisketuren

Fisketuren är höjdpunkten för många. Ibland kanske det inte blir så många turer per år, familj och arbete tar mycket av ens tid. Men när du sedan får tillfället att åka iväg och fiska en hel helg vill du så klart att helgen ska bli perfekt. Mycket av det hänger inte på fiskelyckan, det hänger på packningen.

Fiskeutrustningen

Gå igenom allt och se så du har allt du behöver. Ta alltid med fler drag än du tror att du behöver, även drag som inte passar arten du inte är ute efter. Om du inte har någon fiskelycka kan du testa att byta drag och se om andra arter nappar. Om du får en bjässe vill du ta med dig bevis hem. Du kan inte ta med alla fiskar du drar upp, men du kan väga din fångst och knäppa kort. En fiskevåg är billig i inköp och du slipper gissa kilovikten. Tänker du äta din fångst på plats behöver du ha en riktigt vass filékniv. Slipa innan och ta även med en slipsten för att förbättra eggen på plats.

Övrig utrustning

Det säger sig själv att du behöver tält och sovsäck att sova i. Ska du vara i naturen en hel helg behöver packa mer än du kanske tror, vilket gör att det är lätt att glömma något. Glömmer du fel sak kan turen bli besvärlig, till och med avbruten. I listan nedan ser du sakerna som du borde ha med men som är vanligt att man glömmer:

  • Vattenflaskor – planerar du på att gå omkring vill du ha flera flaskor för att fördela vikten och alltid ha tillräckligt för att dricka och laga mat med
  • Hink – du behöver förvara fisken som ska med hem. Alternativt är det är bra skräphink för dig som tältar på samma plats hela tiden.
  • Rep och matpåse – det är ovanligt att stöta på en björn men var ändå noga med att hänga upp maten i ett träd en bit från tältet
  • Fiskekort – du måste alltid ta med ett bevis på att du har köpt ett fiskekort för sjön du fiskar i

Se också till att ha extra ombyten med. Man vet aldrig hur vädret kan förändra eller om man råkar bli blöt då storfångsten ska dras upp ur vattnet. Stormkök är inte att förglömma då ni behöver äta under er fiskeresa. Även om ni kanske inte äter upp all er fångst så kan det vara bra att kunna laga till annan mat under resan.