Fiska i Höga Kusten

I Sverige har vi vidunderligt vacker natur och en allemansrätt som tillåter oss att vistas i skog och mark, att vara ute i naturen är något som de flesta av oss njuter riktigt ordentligt av därför är det viktigt att vi är ansvarsfulla och värnar om naturen när vi befinner oss i den. Vi vill ju inte riskera att tappa allemansrätten som vi i Sverige kan vara så stolta och tacksamma över.

Gillar du att fiska så är det en utmärkt aktivitet att göra själv eller tillsammans med sin familj, att fiska är roligt och ro givande. Befinner du dig i Höga Kusten eller planerar att åka dit så kan du räkna med bra fiskevatten, fina campingar och storslagen natur. Det råder fritt fiske i hela havet och längtar du efter att tillreda en riktigt god havsöring så ska du bege dig till Skagsudde, Genesön, Fillingen eller Södra Ulvön, för att bara nämna några av Höga Kustens alla pärlor.

Längs hela kuststräckan finns det stor potential till god fiskelycka, så var inte rädd för att utforska nya och spännande fiskeställen. Den här kuststräckan är över tio mil så du och ditt sällskap behöver inte vara oroliga för att det är trångt längs efter vattnet, bäst fiskelycka hörs det vara där det är öppet vatten och rejält strömt men var noga med att alltid använda flytväst.

Höga Kusten är ett världsarv som rymmer så mycket historia och sagolik natur, här kan den äventyrslystne hitta de mest magnifika naturupplevelserna i Sverige. Passa på att besöka Europas största Via Ferrata anläggning och klättra upp för skulebergets branta vägg, en upplevelse som du sent kommer att glömma. Väl där uppe kan du njuta av en bedårande utsikt som breder ut sig över Höga Kusten. Du hittar kvalitets flytvästar hos bland andra Jula, viktigast av allt är säkerheten.