Kläder efter väder

Att det inte finns något dåligt väder, utan bara dåliga kläder är ett uttryck som den rutinerade fiskaren känner till väl. Att gå upp tidigt i ur och skur är något som många anser hör fisket till, men vad beror det på egentligen?

Regn – för ökad chans till napp

Sportfiskare bekräftar att det bästa vädret för fiske är just duggregn. En liten skur kombinerat av lättare vind gör nämligen att det blir svårare att se genom ytan, vilket i sin tur leder till ökad chans till fångst eftersom inte fisken ser dig. Så vill du fiska med de bästa förutsättningarna gäller det att ge sig ut i naturen oavsett väder. Det leder till att du istället får göra ditt yttersta för att hitta vattentäta kläder.

Hitta de bäst lämpade kläderna för fiske

Det viktigaste när du ger dig ut i den blöta, men uppfriskande, naturen är att försöka att hålla dig torr. På så sätt undviker man både att frysa och att bli på dåligt humör. Ett bra regnställ bör ingå i varje fiskares garderob. Ytterligare en faktor att ha i åtanke när det gäller klädval är att det i samband med regn ofta även förekommer vind. Det kan därför vara smart att välja ett både vind- och vattentätt alternativ för att göra fiskeupplevelsen så behaglig som möjligt.

Kombinera sport med en upplevelse i naturen

Fiske är en avslappnande sport som gör att du kommer i kontakt med naturen, vilket är en av anledningarna till att det har en sådan bred publik. Sverige erbjuder många, vackra platser som lämpar sig bra för fiske, så efter att du införskaffat dig de rätta kläderna är det bara att välja och vraka!